sötnosen

Edward är så rolig, han brukar stänga in sig i sitt rum. Förut så blev han ledsen när det hände, men nu gör han det med flit, och sitter och pular med saker när jag öppnar dörren, haha :)

 


Såg förresten TVn i solljuset och man ser ju var Edward har varit och fifflat!


Syns inte så bra här, men det är en perfekt linje hela vägen i höjd med så högt som han når. :)

I helgen kommer la familia upp från Småland och hälsar på! Ska bli jättekul att träffa dom, har inte setts sen november, så det har ju hänt en hel del med Edward sen sist! ♥
Vi ska bo här allesammans, men vi har ju plats.


Bromma blocks!

Igår var jag och Edward i Bromma blocks och kikade runt lite. Tycker inredning är så himla kul, så vi gick till Åhléns och handlade hem bland annat lite handdukar till badrummet och lite fönsterpynt!

Det tar ju ett tag att få till det som man vill i lägenheten, men nu när Alvik lägenheten är klar så kan vi börja fokusera på den vi bor i. Lägger upp kort sen på fynden+lite bilder på lägenheten i övrigt för er som inte sett den än :)

Sen ska vi träffa Vicky en sväng i Sundbyberg!

Ha en bra dag alla!!


Friskförklarad!

Jag tror inte man tidigare har sett 2 människor så glada över att se bajs haha. Det rann ju bara vatten ur honom innan, men igår kväll kl 21.00 så var det  normalt igen! :)

Så idag fick jag sanera lägenheten ännu en gång.
Nu får han äta mat som han åt när han var 4 månader, det vill säga Sempers banangröt, potatis med plasternacka, turkisk youghurt :) Han tycker det är jättegott med så det är ju bra! :)

Om en timme kommer Edwards farmor och farfar hit och ska ta hand om honom en stund, medans vi åker till 2an i Alvik och städar det sista innan den säljs. Ska till IKEA också, och kika lite :)

Ska bli skönt med lite egentid.

Vänt igen

Nu verkar han må bra igen! Inte gjort nåt sen kl 13 idag så det känns skönt! Nu på kvällen fick vi i honom en burk med potatis/palsternacka, och det svalde han med hull och hår :)







                                       Favoritdjuret Arne i munnen


Det är INTE över än

Jag trodde verkligen det var över i onsdags... Men det var det inte, fortfarande lös mage, svårt att få i honom mat. Han kräks bara man sätter fram en sked med annat än välling, vätskeersättning eller turkisk youghurt. Men vi får vara glada för det lilla han får i sig. Hoppas det ska gå över snart! Orkar snart inte mer. Inte att det är jobbigt för oss så mycket, utan att vi tycker så synd om honom! Och att han har blivit så himla smal. När han är friskt sen ska jag göda honom ordentligt, då blir det smör i alla måltider, så han har hull till nästa gång han är sjuk.♥


                                 Mitt lilla ♥


Sanering

Nu har magsjukan gått över, så jag har städat hela lägenheten och tvättat allt som han har rört vid. Alla hans gosedjur, leksaker, kläder och handdukar.
Älskar att städa, känns så skönt när allt är rent!




Sen fick han bada, och jag använde Sebameds barnschampo att tvätta honom med. Använder aldrig det annars, men det kändes bra att använda nu.









Och nu är det bara jag kvar! Ska göra inpackning, fixa naglarna, fotbad, ansiktsmask... Men det får vänta till Thomas kommer hem från jobbet :).


                    Ser ut som jag har tagit en mugshot hos polisen... Men det ska rådas bot på! :)

Coca cola

Nu ska jag dricka en coca cola! Brukar inte dricka läsk, tycker inte det är så gott, men idag är jag verkligen sugen på det! Sen ska vi äta rostas med potatisgratäng och rödvinssås :). Vardagslyx är något vi unnar oss hela tiden.

På bättringsvägen!

Äntligen verkar det som att dumma magsjukan börjar ge med sig. Han mår mycket bättre, skrattar och kryper runt och kollar på saker, så det känns skönt! Och det är ju som man säger: När man är frisk har man många önskningar, men när man är sjuk har man bara en... ♥

Han har fortfarande diarréer men inte alls lika mycket som innan.




                                      Blivit så smal... :(


                                        Nu kan vi till och med ha kläder på honom.

Tack gode Gud...

... för tvättmaskin och torktumlare i lägenheten! Hade aldrig klarat mig utan det såhär i Calicitider. Vet inte hur många maskiner vi har tvättat sen i måndags men den är igång hela tiden.

Kom att tänka på när jag bodde med 2 kompisar i Hägersten, och det blir ju lite tvätt när man är 3 personer. Tvättstugan låg 2 hus bort, och om man hade oturen att missa sin tvättid så var det KÖRT. Då kunde man få vänta 3 veckor på nästa tid. Tänk om vi hade haft det så nu?




                                       När man är frisk så är den även spännande att titta på :)


Uppdatering

Igår så mådde ju Edward fortfarande dåligt med mycket diarréer. Men eftersom vi hela tiden fick i honom vätska och välling så höll han sig pigg. Kl 13 så skulle vi ge honom alvedon oralt med spruta, och det kom väl lite mycket på en gång, så han började kräkas. Han får ta ett bad och har fortfarande feber, 40 grader.

När han kommer upp ur badet, får han ny alvedon eftersom han inte fick behålla den förra, åkte upp på en sekund. Och så är hans händer nästan blå, för att han fryser antagligen. Men vi ringer ändå sjukvårdsrådgivningen (för 30 gången ungefär...)

Och hon säger att vi måste komma in för att det kan vara syrebrist. Så Thomas åker och hämtar vår andra bil, som är hos hans föräldrar.

Men efter en liten stund så får hans händer normal färg igen, så jag ringer tillbaka till dom och säger att vi nog inte behöver komma in ändå. Men då säger hon att han ändå ska göra det, eftersom han inte får behålla nåt i magen, bajsade var 10-15 minut.

När jag pratar med henne så förlorar Edward medvetandet. Han ligger och halvblundar och jag får inte kontakt med honom. Så hon ringer en ambulans. Och jag får ju panik förstås och tar upp honom och försöker väcka honom. Då vaknar han, och blir mer och mer pigg.

Antagligen så har alvedonen börjat verka, för när ambulanspersonalen kommer så är han hur glad som helst.
Och dom sa att det kunde vara så att Edward hade feberkramper, brukar yttra sig så.

Så vi får åka med in till akuten eftersom man alltid vill utreda såna saker.

När vi kommer dit har han inte bajsat på en timme, utan passar på när vi kom in till rummet där vi väntade på doktorn. Skönt att han inte bajsade ner sin overall.

Doktorn konstaterar att han inte har vätskebrist, utan att vi har varit duktiga med att ge honom tillräckligt med vätska, och att det troligen var feberkramper, eftersom han hade så hög feber.

Lite oroväckande tycker jag att det var, att han har gått ner 450 gram sen han blev sjuk, men det är tydligen vanligt. Brukar återhämta sig bra efteråt.

När vi kommer hem sen så åker Thomas iväg till lägenheten i Alvik, skulle träffa mäklaren som ska sälja den.

Och Edward är pigg och glad :) Ställer sig upp i sängen och jollrar. Kan det vara så att det är över nu?

Nja... Inte riktigt va.

Det satte igång igen efter en liten stund med diarré och så kräktes han en gång. Så vi gjorde så att vi sov i skift inatt, först var jag vaken till halv 3. Sen fick jag sova till 8. Var en bra strategi, för nu är jag pigg och redo för dagens utmaningar.


Men nu verkar det som att det inte är så ofta som han bajsar iaf, en gång i tiimmen högst. Så det är skönt!

Ska börja ge honom lite mild mat idag, får se vad han tycker om det.


Vaken hela natten

Har inte varit en lugn natt, det visade sig vara en riktig magsjuka som han åkte på. Så han får inte behålla nåt alls i magen, men som tur är så kräks han inte längre, utan "bara" diarré...

Pratade med dom på sjukvårdsrådgivningen och dom sa att det brukar hålla i sig nåt dygn, så snart kanske det slutar. Stackars lilla Edward! Det kom i vår säng också i morse så där kan vi inte ligga förrän vi har tvättat :P.

Eftersom vi inte har sovit inatt så får Thomas sova nu, så tar jag Edward ett par timmar, sen får jag sova en stund.



Magsjuka?

Igår så var Edward lite dålig på att äta, han tyckte inte maten var god, utan sköt undan skeden hela tiden. Fick inte i sig alls mycket på hela dagen. Men välling var OK som tur var!

Sen sov han hela natten utan att vakna en enda gång, utan när han vaknade kl 7.15 så fick han välling. Och 5 sekunder senare så kräks han upp allt han nyss druckit. Så vi trodde det var för att han var tom i magen och kanske drack upp för fort. Men sen fick han lite fruktpuré och vatten, men spydde upp det med :(

Så han har sovit mest hela dagen, och jag har försökt peta i honom så mycket vatten och frukt juice som möjligt, och nu verkar han må bättre, har inte spytt mer idag. Så hoppas det har gått över nu! ♥



Min lilla sjukling :(

Och nu är det jag som mår illa..... Undrar vad det blir av det!


Lite nya bilder :)













Han är så sööööt!!!!

Grattis Edward 8 månader!

Idag fyller min lilla trollunge 8 månader! Börjar bli så stor mitt älskade barn ♥, och kan så mycket redan! När han var 4 månader kunde han knappt lyfta huvudet när han låg på mage:).

Det här är Edward:

♦ Nästan alltid glad, och skrattar mycket
♦ Älskar banangröt, men tycker inte om fisk
♦ Har fått 2 tänder och vill borsta dom själv
♦ Han kan krypa
♦ Går med händer och fötter
♦ Kan vinka
♦ Kan stå själv (håller i sig i nåt)
♦ Klappa händerna
♦ Säga mamma, babba (pappa), nä (när han i inte vill ha mer mat), ba (betyder välling):)
♦ Ställa sig upp mot möbler (Ställde sig mot elementet idag första gången)
♦ Gå med gåvagn
♦ Han är inte rädd för främlingar, såvida dom inte har mörkt hår, mörk jacka och mössa.
♦ Somnar själv, ligger och fifflar för sig själv en stund och somnar sen.
♦ Vill lära sig nåt nytt hela tiden!

Älskar dig så otroligt mycket min lilla Edward!!!


                                        Edward i magen en vecka innan muck!


                                               

                                    









Fredag 7 januari

Igår så var vi på BVC för check av längd och vikt och sånt. Han väger nu 8640 gram och är 74.5 lång, så lite under kurvan på vikt, men vi ska ge olja i gröten, så hoppas vi att han går upp lite i vikt. Bra om han skulle bli sjuk! *peppar, peppar*..

Vi köpte även en läragåvagn, men han tyckte mest att lådan som den kom i var rolig :) Försökte ställa sig upp mot den.

Sen så åkte vi till Vällingby till mina svärföräldrar, för att fira Eva som fyllde 61 år. Grattis! Hon tyckte mina kuddar var så fina, som jag hade sytt själv, så jag sydde upp 2 till henne. Dom var uppskattade :)
Blev bjudna på lasagne, och Edward fick träffa sin kusin.

Sen åkte vi hem och såg De 12 apornas arme. Eller, ja Thomas såg den, jag somnade i vanlig ordning....


Yogabebis

Vet inte vad han vill göra med den här ställningen, men han går upp i den och försöker gå framåt. Och han har lyckats med 2 steg vad jag vet :)










Känner mig förföljd...

Varje gång jag sätter mig på toaletten så ska han med in. Idag hörde jag honom krypa fram till dörren, samtidigt som han hickade. Gullungen, vad söt han är :)






                           Egentid.. Vad var det nu igen? ;)
                                         

Bada med ankorna

Edward är så söt när han badar. Plaskar och ha sig i vattnet, haha ♥










Vardagslyx

Igår så åt vi förrätt och varmrätt. Hade tänkt att äta Gino till efterrätt också, men var så mätta att vi inte orkade mer.
Fick inte med nåt kort på varmrätten, men det blev skaldjurssoppa med vitlöksbröd :)




                                    Mmm Carpaccio med Amarone :)

Pulkarace!

Idag premiäråkte vi Edwards nya pulka, som han fick i julklapp! Och vad han tyckte det var roligt! Varje gång jag stannade lite, så "gungade" han framåt och försökte ta sig fram själv :). Men det var inte så lätt att ta sig fram i snön, dom är inte så bra på att ploga här i Bromma tydligen...






Läsa böcker

När Edward inte busar, kryper runt i lägenheten eller äter upp våra tidningar så läser han böcker ♥








Tillväxt period eller vad?

Inatt så vaknade Edward kl 1, 2, 3 och 6. Kl 1 så tog jag upp honom och så satte vi oss i soffan och gosade en stund. Kändes som han mest ville ha närhet då, plus att dom ska ju egentligen inte äta på natten enligt BVC. Efter 5 minuter så somnade han om, och jag gick och lade honom i sängen igen.

Vid 2 vaknar han igen, och då byter jag blöja och ger välling. Han kanske var hungrig ändå... Han somnar iaf om direkt efter vällingen.

Minns inte vad vi gjorde uppe kl 3, men tydligen så var han vaken då. (Enligt Thomas).

Sen kl 6 så får Thomas gå upp med honom, ger honom välling och sen ville han inte somna om, så det vara bara för honom att gå upp. Jag sov till kl 8, när Thomas skulle gå till jobbet. Kan säga att det behövdes! :)

Men jag tror det handlar mest om att han precis lärt sig sina första ord, han kryper, ställer sig upp, vill gå, så att det är så mycket i hans lilla huvud som snurrar, att han helt enkelt vaknar av att han drömmer så mycket om allt han kan och vill kunna göra.

Hoppas bara det går över snart, sömnen är ju rätt viktig för att man ska kunna leva normalt.

Nu sover han förmiddag, så jag ska också ta och sova en stund!

Vardagsrummet igen

Var ändå inte helt nöjd med hur det blev med gardinerna, så gjorde om det lite till. Så NU är jag nöjd, haha :)


Och så går vi en sväng :)


Han pratar!


Kan själv

Mycket som han kan själv nu :)





Sött! ♥


Gåvagn

Edward vill upp och gå hela tiden. Sträcker sig efter våra händer för att ställa sig upp, och börjar sen promenera. Så nu måste vi köpa en läragå vagn till honom :). Jag tror att han kommer älska den! IKEA har ju en vagn, men orkar man åka dit idag igen?... Eller så köper vi en BRIO helt enkelt.



Igår så satte jag upp nya gardiner igen också. Sydde upp gardiner för ett tag sen i svart/vitt mönster, att ha över balkongdörren. Men kände att det inte riktigt passade in i vardagsrummet, så bytte till bruna som vi har i resten av vardagsrummet och i köket. Det blev mycket bättre! :)


Gott nytt år!!

Hoppas ni hade en jättemysig nyårsafton! Vi var som sagt hos grannarna, blev bjudna på god mat och trevligt sällskap :). Det bjöds först på toast skagen, varmrätten bestod av potatisgratäng, helstekt rostbiff, sås och sallad. Och efterrätten var glass med varma hjortron till det. Så himla gott, tack för en jättemysig afton mina vänner!

Edward åt kvällsmat hos dom, och somnade i sin vagn kl 8 och sov sen hela natten till 5, då han ville ha välling och ny blöja. Och sov sen till 8 på morgonen :). Han vaknade iofs kl 1 också när vi kom hem, men somnade om direkt.

Lite bilder från igår:








RSS 2.0