Hjärtmuffins

Igå var jag och Josephine hos doktorn för att kolla lite fläckar på min kropp. Har en prick som jag har haft sen jag var liten, som jag tyckte hade förändrats. Men den var OK som tur var! Sen har jag några hudknutor, fibrom som det heter, som jag också kollade. Misstänkte att drt inte skulle vara någon fara med dom, men ville vara på den säkra sidan. Bokade iaf tid för att ta bort ett par stycken i ren fåfänga. Till den nätta summan av 2750 riksdaler. Sen var det dags för hämtning av Edward på dagis, och eftersom jag hade Brion till doktorn så fick jag hämta Edward utan syskonvagnen. Men det gick jättebra faktiskt, var mysigt att gå och hålla handen på vägen hem ♥ Eftersom det var så kallt igår, gick vi hem direkt, och bakade muffins!  Chokladmuffins ingår dock inte i mitt nya nyttiga liv, så tänkte donera dom till fina dagispersonelen!

Framsteg!

Fram till inatt har det blivit lite sisådär med nattsömnen för mig och Josephine. Innan ammade jag henne kl 12 sen 3 och efter det har hon inte kommit till ro förrän kl 7-8 igen. Men inatt vaknade hon inte förrän halv 2, och igen halv 5 och först då var det dags att börja böka. Hoppas hon är påväg att vända dygnet rätt nu :-) Sitter och funderar över lunch, tror det får bli en matigare smörgås idag. Orkar inte laga nåt! Sen ska vi ge oss iväg till affären och köpa jordgubbar och lite annat gott att äta i lekparken efter dagis! Min kompis och hennes dotter kommer också, så får barnen leka en stund. Hon har inte träffat Josephine än, så det ska bli roligt att visa upp min lilla tjej :-). Hoppas ni också har en underbar dag!♥

Flint nästa?

Kikade ner i vaggan, och vad ser jag? Massa hårludd på spjälskyddet. Tyckte att hennes hår blivit lite tunt, förstår varför nu!

årets varmaste dag?

Påväg till en kompis på lunch! Ska bli skönt att sätta sig, promenerat snart en timme! Vankas ceasar sallad, mums!:-)

Balkonghäng

Just nu sitter jag på lilla balkongen och kollar på när Edward leker med vatten. Tydligen väldigt kul att vattna mina plantor! Jätteskönt väder här i Stockholm, sommarvärme och soligt. Gilla! ;-) Hängde ett myggnät över vaggan, ifall nån liten insekt får för sig att flyga in. Nu skulle man haft en grill.. Får ju bli middag ute iaf, en sak som är säker!  

Nya vanor!

Sitter och äter min morgon gröt samtidigt som Josephine äter sin mat. Inga konstigheter ;-). Gröt är förresten ett nytt tillslag i min nya nyttiga vardag, riktigt gott faktiskt med smör, äppelmos och mjölk. Ska snart ge mig ut på promenad i det fina vädret! Helt underbart att kunna pw igen efter en lång graviditet :-).  (I väntan på att segmamma ska bli klar..)

Power nap och besök

Om 1,5 timme kommer min älskade syster upp för att hälsa på oss i 3 dagar! Med sig har hon Nellie 4 år, som är Edwards kusin. Edward är hennes bästa vän, säger hon haha ♥ Ska bli så kul att ses, har inte setts på flera månader nu! Men först ska jag passa på att sova medans barnen gör det. G'natt! 

Vägning och mätning

Igår var vi på bvc för veckans besiktning av lilla Josephine :-). När hon föddes vägde hon 3520 och 52 lång. För en vecka sedan vägde hon 3660, och igår vägde hon 4150 och 54 lång. Hon har alltså gått upp 500 gram på en vecka. Har dock misstänkt det då hon redan drar 62 i vissa kläder :-). Hade grädde i mjölken med Edward också, han gick också snabbt upp i vikt i början! Mina små goshjärtan ♥♥  

Brio go och bvc

Idag var vi ute på promenad för första gången med singelvagnen! Och vilken skillnad det är att gå med den jämfört med syskonvagnen, inget motstånd alls. Men eftersom jag är van vid lite tyngre så var det nästan För lätt, kände inte att det blev så mycket träning av promenaden. Jaja, har precis tagit en dusch och ammar lillfisen. Ser så roligt ut när hon släpper greppet om tutten, och får en mjölk stråle rakt i ansiktet som hon försöker parera, haha lilla pluttan ♥ Sen ska vi på första bvc besöket, hon var iofs här förra veckan, men blir första gången där. Bytte förövrigt sköterska till barnen i samband med lillans födelse, ursch var inte nöjd med förra! Har inte mycket till övers till paragrafryttare som inte kan tänka själva och fatta egna beslut. Men först ska vi möta upp en kompis på lite lunch i Sundbyberg! Hoppas ni har en fin dag!:-)

Att förebygga mjölkstockning

En sak som drabbar många nyblivna mammor är ju mjölkstockning. Man får feber, frossa, ont i det drabbade bröstet och mår allmänt piss. I värsta fall kan det bli tal om antibiotika kur. Jag fick mjölkstockning med Edward, och det jag lärde mig av det var att:  1) Inte utsätta brösten för kyla, för då drar mjölkgångarna ihop sig, och mjölken har svårare att komma ut 2) Inte ha trånga kläder över bysten. Bygel bh är Big no no.  Men om det ändå händer, så se till att hålla brösten varma. Ta en varm dusch och massera på knölen. Ipren är antiinflammatoriskt. Amma så mycket som möjligt på det onda bröstet. Lägg barnet i olika vinklar, för där hakan är, där blir det mest sug.

Den där bröstmjölken!

Att amma är bra på flera sätt, inte bara är det smidigt, billigt och bekvämt, det är himla läkande också med bröstmjölk :-). Jag använder det till hennes täppta näsa, tvätta naveln, smörjer rumpa och ljumskar med det. Kan även användas till smörja bröstvårtorna med :-). Det är rent, fett och bakteriedödande. Så nu vet ni det! :-)

Mina små hjärtan

Idag har vi varit ensamma för första gången, och det gick förvånansvärt bra! Hade stålsatt mig, beredd på det värsta, men Edward var så lugn hela dagen :-). Och hon har mest sovit. Kan hon inte sova på natten istället? När vänder bebisar dygnet "rätt"?

Brödbullar

Igår bakade jag brödbullar när Edward och pappan kom hem från dagis och jobb :-). Lillfisan sov gott hos Thomas, och Edward hjälpte till med disken ♥Konstigt, hur lite jag än sover på natten är jag ändå jättepigg på dagen?

Första promenaden

Sitter och ammar lillsnuffan, sen tänkte vi ta en promenad i det fina vädret :-). Första gången på tu man hand. Tänkte först ta Brio go'n, men det fattades en del som man fäster liggdelen i, så får ta syskonvagnen istället. Thomas jobbar den här veckan, men hämtar och lämnar på dagis, så det är skönt. Kommer nog göra så ett tag.

Släkt på besök

Idag har mina föräldrar, farmor och bror varit uppe och hälsat på oss! Så mysigt att träffa dom, bor ju en bit bort. (Vetlanda). Edward fyller 2 på tisdag, jag fyllde den 12 april och nyfödd bebi, så det blev tre flugor i en smäll :-). Fick presenter allihoppa. Köpte ett så himla gulligt set till lillsnuttan, visar bild på det imorgon! Justja, hon har ju äntligen fått ett namn, velade lite. Hon ska heta Josephine♥

När lillan föddes! 120428

Nu har det snart gått en hel vecka, sen vår lilla tös kom till oss. Efter 9 månaders lååång väntan, trodde aldrig hon skulle komma ut, på slutet :-). Men 2 dagar över tiden, lördag fm, så åkte hela familjen till Gröna stugan och promenerade runt lötsjön. Jättemysigt var det, vi matade fåglarna och fikade i solen. Riktigt skön dag var det, glömde nästan bort att längta efter stundande förlossning! På em blev jag jättetrött, och somnade i soffan. Då passade killarna på att gå ut i lekparken en sväng. Kl 16.20 bloggar jag om att inget e pågång, och sätter mig och spelar Angry birds. 10 min senare, sätter värkarna igång! De är rätt starka, och kommer var 6 min. När jag har haft 3 värkar, alltsa 18 min senare, ringer jag hem Thomas. Ringer även fl, och berättar läget. Lika bra att ringa in, så jag inte missar en ev plats! Och dom säger att om det avtar ska jag ringa och säga det, annars är jag välkommen in om det fortsätter. 17.15 ringer vi barnvakten, samtidigt som Thomas packar väskan. 18.30 kommer vi till bb, och jag får ta en ctg kurva, samt kolla tappen. Den är öppen 4 cm! Det gör inte så ont att jag behöver lustgas än, utan jag kan fortfarande andas mig genom dem. Så vi sätter oss och äter godis, och tittar på big bang theory. 19.25 Börjar det göra lite mer ont, så jag ber om lustgas. Åh vad skönt det var, den satt där den skulle! Kollar vidare på serien, men eftersom jag får värkar var 4-6 min, så blir det inte så mycket sett för min del. 20.41. Nu börjar jag bli lite rastlös, så går in och tar en dusch. Det är skön smärtlindring, men när jag var klar längtade jag efter lustgasen igen. 21.30 kommer en ny bm, som konstaterar att jag fortfarande bara är öppen 4 cm. Värkarna kommer fortfarande med 4-6 min intervall, vissa tar i mer än andra. Får lite fika och bm föreslår att vi ska ta fostervattnet snart, för att skynda på det lite. Kl 22.44 tar hon vattnet, bara forsar ut. Är fortfarande bara öppen 4-5 cm då. Men Nu börjar det hända saker! Från att ha haft värkar var 4-6 min, som inte gjorde så värst ont, till att nästan gå av på mitten! Smärtan är obeskrivlig, med värkar som kommer i ett. Hinner inte ens andas mellan, en värk hinner knappt sluta förrän nästa börjar. Skriker efter epidural, men det är försent. 23.16. Är nu öppen 10 cm, och får krystvärkar. Får lägga mig i sidoläge. Nu gör det inte ont längre, utan får bara ett rejält tryck nedåt. Får känna på hennes huvud, som är fullt av gosigt hår. 23.18. Efter 2 krystvärkar är hon ute! Trodde att jag skulle behöva sy massa, med tanke på att det gick så fort, men behövde bara sy 2 stygn! Och precis som sin storebror föddes hon med handen i ansiktet!

Bara njuter

Hon är så söt och fin att jag bara smälter ♥ Hon sover hela nätterna, men vaknar och vill amma några gånger såklart. Mjölken har verkligen runnit till sen ett par dagar tillbaka, så mätt blir hon! Just nu ligger vi och gosar i sängeb, medans Thomas skjutsat Edward till dagis :-). Idag ska vi nog till Bromma blocks och kika in lite nya kläder till småfisarna. Ska se om vi hittar en tröja med mimmi på till Edward som inte är rosa med glitter. Good luck...! (Det här är vår variant på babynest! Fungerar precis lika bra :-))

RSS 2.0