Ny lampa och nyårsafton!

Vi köpte en fin kristallkrona i onsdags på IKEA, och titta så mysigt och fint det blev!



Och filten ni kan se på kortet vann vi på julklappsleken :) Fin va? :)

Ikväll så är det ju nyårsafton och då ska vi till Cissi och Jocke på nyårssupé. Thomas är iväg nu till affären och köper lite champagne till kvällen. Ska bli jättemysigt att fira hos dom, plus att dom bor bara 100 m från oss, så bara att promenera hem när kvällen är slut.
Får se hur länge vi stannar dock, blir nog inte till 12, får se hur bra Edward sover i sin barnvagn.


30 december

Imorgon är det nyårsafton, vad tiden går fort! Att det redan har hunnit vara julafton? Känns som det borde vara början av december, har inte känt stress på hela månaden.. Men det känns nog inte som det har varit jul än, på grund av att vi aldrig åkte ner till Småland. Har ju firat där varenda år, och så missade vi första julen med Edward.
Men vi får åka ner snart, den 14 januari tar syster Ullis examen som sjuksköterska, så då hoppas vi kunna vara med! :)

Han ställde sig upp idag mot soffan själv för första gången! Duktiga älsklingen ♥. Så skulle jag filma det när han gjorde om det, men det ville han inte förstås. Men det lär ju hända fler gånger :)

Stickade sockar

Idag när vi öppnade brevlådan så hade vi fått ett paket från min farmor. Och hon hade stickat ett par sockor till lilla Edward! Så sött, tack älskade gammelfarmor Margit!! ♥



Dom är jättefina och sitter perfekt!

Är det så här en fot ska se ut?


Hmm, tror jag gör andra foten också...

Aldrig mer IKEA!

Vi säger det varje gång,  men åker ändå tillbaka dit månaden efter, haha :) Hade bara tänkt att köpa babyskydd, nu när Edward dundrar runt som ett jehu i lägenheten. Men det vet ju alla som har varit där, att det inte stannar där. 2 kassar och 2000 kronor senare, är vi klara. Men har såklart glömt det vi skulle köpa från början! Så bara att gå tillbaka igen.


Somnade redan innan vi hann gå hemifrån ♥


Den nya leksaken var som ni kan se väldigt intressant! ;)

Lite sent men...

här kommer bild på det färdiga resultatet! Blev jättegoda och här har jag smör, honung och ost som pålägg :)



Receptet kommer här:

10 gram jäst
6 dl ljummet vatten
15 dl vetemjöl
1.5 msk salt
4 dl surdeg

Lös upp jäst i vatten. Blanda i salt och 7 dl vetemjöl och rör ihop. Blanda i resten av mjölet och surdeg, knåda degen och låt jäsa i 2.5 timmar under bakduk.

Själp upp degen på en mjölad plåt och forma till en limpa. Låt jäsa 1.5 timme.

Sätt ugnen på 250 grader.

När brödet ska gräddas så ställer du in 2 dl vatten i botten av ugnen, sänker värmen till 200 grader och gräddar i 40-50 min!

Tips! Jag har i russin, linfrön, solrosfrön och sesamfrön i min deg också;)







Renovera, städa, tvätta, diska och baka :)

Idag är det fullt upp! Thomas är i vår andra lägenhet i Alvik, och ska renovera den här veckan. Inte så himla mycket som ska göras, men det tar ändå sin lilla tid. Han har ryggskott, så är inte så kul för honom att hålla på med det nu, men den ska säljas i början på januari. Blir spännande att se hur mycket den går för!

Och jag har fullt upp jag med. Ska baka surdegsbröd ikväll, så har gjort iordning en surdegsgrund.

Ser ut såhär:



Kommer vara mer bubblor om några timmar, och konsistensen känns då ungefär som chocklad pudding. Det är surdegsgrunden som gör brödet fluffigt.  

Om man inte vet hur man gör en surdegsgrund från grunden så går det till så här:

1 stor glasburk (degen sväller extremt mycket första dygnet)
Rågmjöl
Vatten
Honung

Dag 1

2 dl ljummet vatten
2.5 dl rågmjöl
1 msk flytande honung

Vispa ihop i en glasburk, täck med plastfolie och låt stå 2 dygn i rumstemperatur.

Dag 3

1 dl ljummet vatten
1.5 dl rågmjöl

Vispa i vatten och rågmjöl till en jämn massa, på med plastfolie och låt stå ytterligare ett dygn.

Dag 4

1 dl ljummet vatten
1.5 dl rågmjöl

Upprepa dag 3 och låt stå ytterligare ett dygn.

Dag 5
Klar att användas!

När man ska göra sitt bröd, så sparar man ungefär 1 dl rågmjöl till nästa gång. Och den ska förvaras i kylskåp med lock på , och matas en gång i veckan, med 1 dl rågmjöl och 1 dl ljummet vatten. Häll ut halva efter att ha matat den, annars så blir burken överfull rätt snabbt.. ;)


Återkommer senare hur man gör nästa steg.


Han står! :)

Nu när man har lärt sig krypa, finns det ju ingen anledning att vänta på nästa steg. Vilket är ställa sig upp själv :) Så här ser det ut nu hemma:


                            Denna film är tagen från igår, idag går det ännu lättare :)

Pasta med ädelost

Idag har både jag och Thomas känt oss lite krassliga, så det har inte blivit så mycket mat i magen idag. Men nu på kvällen så kände vi att vi måste få i oss lite mat, så jag snodde ihop lite av det vi hade i kylskåpet. Och det blev riktigt gott! Här kommer receptet på det :).

2 pers:

1 lök
2 paket bacon
1.5 dl matlagningsgrädde
50 gram ädelost
viltfond
spagetti

Hacka lök och stek i smör. I med klippt bacon, och koka ihop med grädde, ädelost och viltfond. Koka pastan och blanda ihop! Klart på 8 minuter och blev SÅ gott :)

Julafton i bilder

Julaftonen firades hos Edwards faster Sofia med familj. Vi var totalt 11 vuxna och 5 barn. Och vi hade en riktigt mysig julafton, med mycket god mat och fina klappar. Vi var leverpastej ansvariga bland annat, men glömde den hemma, så nu får vi äta leverpastej hela nästa år.


                                                                                      Fick fina paket


                      Som innehöll bland annat en pulka och ett pussel

Och så kom tomten förstås!



Han lärde sig även krypa på knäna idag!!


När Edward kom till jorden 10-05-08

Ville lägga upp min förlossningsberättelse också, nu när jag äntligen har möjlighet att lägga upp korten på den. Skrev upp hela händelseförloppet redan några dagar efter, eftersom jag då hade det färskt í minnet. Man glömmer ju så fort alla små detaljer.

Det hela började den 1 maj. Då började jag få sammandragningar som kom var 10 minut. Dom gjorde inte alls ont, men jag kände att det nog kanske är pågång nu! :) Wiee spännande :) Äntligen kanske vi skulle få träffa vår lilla skrutt. Men sen hände inget mer.

Sammandragningarna kom regelbundet var 8-15 minut hela veckan sen, men det gjorde aldrig ont eller nåt sånt.

Fredagen den 7 maj hade vi tid hos BM, dagen efter BF. Hon kände på magen, och sa att vi kommer få vår bebis innan helgen är slut! Hon trodde till och med det skulle ske inatt. Så hon sa att vi skulle gå hem, ta en mysig lång lunch, se på film, mysa och färdknäppa (!).

Så vi åkte hem och bäddade ner oss. Detta var kl 12. Kl 14 sätter värkarna igång. Nu är det på riktigt!
Värkarna kom var 10 minut ungefär, och kändes, men gjorde inte så ont.
Så vi gick och la oss i soffan och spelade worms. Drack även smoothies och åt smörgåsar.

På kvällen kl 9 gick vi ner till och köpte pizza som vi delade på, och godis.
Dom på pizzerian trodde knappt att jag var gravid, men bjöd på pizzan så vi skulle ha energi till inatt.
Kl 12 gick jag och la mig, då kom värkarna var 8 minut och gjorde mer ont. Testade min TENS som hjälpte, men alvedon gjorde det inte. Ringde förlossningen som sa att jag skulle ta en dusch, och ringa tillbaka när värkarna kom var 3 minut. 

Tog en dusch, och gick och la mig igen. Vaknade på varenda värk, och nu hjälper inte TENS längre.

Kl 3 kommer värkarna varannan minut. Går runt i lägenheten och försöker tänka på annat, och ringer förlossningen, som ber oss komma in. Men säger att vi får vara beredda på att få åka hem igen. Brukar ju ta lång tid för förstföderskor. Men vi packar våra väskor och åker in tiill BB.

03.20 skrivs vi in, och dom sätter CTG för att kolla värkar och hans ♥-slag. Bm tittar hur mycket jag är öppen och det visar sig vara 5 cm! Vi får stanna :)


Vilken lättnad. Så jag får börja med lustgas. Det var riktigt skönt, mjukade av topparna som gjorde så ont.

 
Måste ju SMSa att vi får stanna :)



Sen hände inte så mycket, jag fortsatte med lustgasen. Dom tyckte även att Thomas skulle testa, vilket han gjorde. Blev som på fyllan.
Vi hade tagit med oss massa filmer och datorn, det kunde ju ta tid det här. Jag provade olika sittställningar, och somnade tillslut på alla fyra i sängen. Som sagt hade vi med datorn, men den sattes aldrig igång.

Kl 6 kommer hon in och mäter igen, och då är jag öppen 7 cm.
Det gör mer och mer ont, och tillslut hjälper inte längre lustgasen. Undersköterskan säger att jag kanske ska testa EDA ändå, är en väldigt  bra metod. Funderar en stund. (2 minuter) :), och ber om att få det. Som tur är så är det en lugn kväll, bara en till som föder. Så läkaren kunde komma direkt. 06.30 ber jag om EDA, och 07.20 sätts den in. Vad skönt det känns!

Nu kan jag slappna av och sova.  Trodde jag... 1.5 timme senare så trappas EDAn av, och kl 09.00 ska dom sätta in en elektrod på hans huvud, samtidigt tar dom vattnet. Går på toaletten, och tycker mig känna slemproppen, men den kommer aldrig. Ställer mig igen i sängen på alla 4, och det börjar kännas som jag behöver gå på toa.

Krystvärkarna har börjat! Nu äntligen är det dags. Snart får vi träffa vår lilla skatt. Får först sitta på en pall, med Thomas bakom mig. Skriker för full hals, men då säger BM att jag ska skrika inombords. Känner att han är påväg ut nu. Sitter inte på pallen så länge, utan får snabbt gå tillbaka till sängen. Där får jag ligga på sidan, med ena benet på en anordning. Sen efter bara några krystvärkar så är han ute. Kl 10.14.

Att föda är det häftigaste jag gjort! Fick efteråt veta att han kom ut med handen i ansiktet. Men det gick bra ändå som tur var ♥








Gravidkort

... I efterskott!
Har inte haft möjlighet att få över gravid korten till datorn, då sladden varit borta. Förrän nu! Så tänkte lägga upp korten från graviditeten, kul minne att titta tillbaka på :) ♥
Så här kommer korten som vi tog:


                         v. 6                                                                            v. 20


                               v. 24                                                                 v. 28


                            v. 33                                                                         v. 38

                              v. 40                                                           Sista magbilden v. 40

Men dagen är inte slut än

Nu blir det vila och sen när Edward har lagt sig så blir det att dricka lite skumpa och laga köttbullar till morgondagen!


En trött skrutt påväg hem


                           Med lilla djuret som han fick av snälla doktorn :)

Äntligen hemma

Det här har varit en lååååååång dag.
Det började med att vi fick komma dit kl 8.40. Då satte dom på Emla kräm på händerna och armveckan , för att bedöva sen när dom skulle sätta PVK.  Detta skulle sitta på en timme, så det skulle hinna verka. Och medans det gjorde det så gick vi ner till ett ställe som hette Lekplatsen, eller nåt. Ett pedagogik rum där barnen som ligger inlagda på sjukhuset får komma och leka och pyssla. Så vi gjorde vårt bästa för att underhålla oss själva :)

 
 

Sen var det dags att sätta PVK, och det var ju inte roligt förstås :(. Bedövningen hade tagit och så, men har man känsliga kärl, så spelar det ingen roll, man får ont ändå. Och det fick stackars älsklingen. Han bara skrek när dom satte i nålen. Men vi gav honom välling samtidigt, så han fick nåt annat att tänka på, och då blev det lite bättre. Sen fick vi gå till ett annat ställe, där dom sprutade in ett ämne som gör att man kan göra kontrast röntgen. Det skulle gå 3 timmar mellan att det sprutades in och röntgen. Så vi gick ner till Lekplatsen igen.
 Där hittade vi lite roliga hattar, och Thomas underhöll oss med piano spel :)

  
                        

Sen var det dags för röntgen, och då fick han ligga i en sovsäcks liknade påse, där han låg fast med benen. Det gick jättebra, vi hade med leksaker som han fick pilla med.

 
 
 

Om 2 veckor får vi veta hur det gick!

Handlat lite julklappar på Ellos

Här är några av dom:


                       Till Edward


                        Till kusin 1


                        Till kusin 2

Klossarna var kul!


Edward ville ha sin julklapp redan nu, och titta så duktig han är! :)



Njurbäckeninflammation

Imorgon ska vi till huddinge sjukhus. Det var nämligen så att när Edward var 4 månader så var vi på babysim, en gång. Och bara ett par dagar efter det så fick han feber. Ingen hög feber, den låg på runt 38, och det är ju inte feber egentligen när man är så pass liten. Och han verkade OK så vi tänkte först inte på att kolla upp det. Men efter 3 dagar så fick han ganska hög feber, uppåt 39.5, så då ringde jag sjukvårdsupplysningen, och hon sa att det är nog bäst att åka in och kolla upp det.

Så vi åkte in till Astrid Lindgrens sjukhus med honom. Väl där så tar dom tempen igen på honom, och den har gått ner lite, jag hade gett honom en alvedon innan. Och dom säger att det kan vara en förkylning, men att dom vill att han ska lämna ett urinprov, ifall det är UVI. (urinvägsinfektion).

Så vi stannar kvar ett bra tag på sjukhuset, inte lätt att få en bebis att kissa på beställning. :o/
Men tillslut kl 8 på kvällen så lyckas jag fånga upp några droppar. Då har vi varit där hela dagen.
Det tar ju nån dag innan man får provsvar på urinodlingen, så han får börja med penicillinet på en gång.

Det visar sig vara UVI, så vi får komma dagen efter på en UL undersökning, där man ser att det har gått ända upp i njurbäckenet. Jag hade det själv när jag var liten, var väl 4 år, och minns fruktansvärt ont det gjorde! Men tydligen så gör det inte ont på riktigt små barn, så det är skönt. Var väl därför vi inte såg några symtom heller..

Så nu har han ätit penicillinet i 3 månader i förebyggande syfte, så att han är helt frisk till vi ska göra kontraströntgen på njurarna, så att vi ses så att dom är hela, och att han inte har underutvecklade njurar.
Och tydligen så är det jättemånga barn som fick just njurbäckeninflammation i somras, så det har varit svårt att få tid till röntgen, det är därför vi får åka ända till huddinge.

Så håll tummarna imorgon för Edward att allt ska gå bra ♥

Så tänk på det kära ni, att hellre åka in en gång för mycket!


Sagostund

Jag tycker det är så himla mysigt att läsa för Edward. Och han blir mer och mer lugn när det gäller att sitta still och titta på bilderna :) Så det är inte bara jag som tycker det är kul längre! :) Och sjunga sånger är också en favorit, speciellt "bä, bä vita lamm". När jag har sjungit den så säger han: bä bä. Haha :)





Godmorgon!

Sovit gott? Det har inte jag. Inte för att Edward är så stor bov i dramat, han vaknade visserligen kl 4 och ville byta blöja och ha välling. Men jag som brukar somna runt 10 på kvällen, lyckades utan att det någon som helst  ansträngning, hålla mig vaken till 12 på natten. Kunde bara inte somna.. Sen efter 4 låg jag väl vaken ännu en timme. Men tur jag har världens goaste plutt att umgås med på morgonen, så gör det inte så mycket att gå upp igen kl 8 :) ♥



                               Björnligan :)

Surdegsbröd

Jag verkligen älskar nybakat surdegsbröd, så jag brukar baka det en gång i veckan. Är smidigare än man kanske kan tro! Så hade tänkt göra det imorgon bitti, men så upptäckte jag att det inte fanns nån jäst i kylen. :(
Får göra det på torsdag eller fredag istället! Tänkte lägga in recept och så då också om det är nån som är intresserad av det :)





Finaste musikstycket just nu






Jag får väl skylla mig själv...

...som låter honom festa bland kokböckerna...



Tips hur man får en bebis att börja krypa

Nu är ju inte detta på vetenskaplig grund, men för oss funkade det att locka med ett objekt som han vanligtvis inte får pilla med. Exempelvis en sladd, mobiltelefon eller en fjärrkontroll. Då Måste man ju krypa framåt för att komma åt det förbjudna föremålet som nästan är inom räckhåll. (Se film lite längre ner på sidan)

Prydnadskuddar

Jag älskar heminredning, och att sy själv. Även fast jag inte är så jättebra på att sy, så tycker jag nog ändå att dom blev rätt fina!



Ensamma hemma

Idag åkte Thomas till jobbet. Vi konstaterade idag att jag nog klarar att vara själv med Edward igen, det gör inte alls lika ont i foten längre. Jag ska fortfarade ha den i högläge så mycket som möjligt, men korta stunder kan jag vara upp och gå, så jag kan laga mat och ta upp Edward ur sängen och sånt. Det är ju svårt att vara hemma mycket när man har eget, så det är mest därför som han var tvungen att börja jobba igen. 

Han är så söt när han sover...

Han har börjat bli lite mindre medgörlig när det kommer till det där med att sova på dagen.. Vet inte om det beror på att han sover hela natten numera. Det är en liten kamp varje gång, för nu sätter han sig upp och sträcker armarna mot mig och gråter och säger vad jag kan höra "snälla mamma, ta upp miiiiiig". Och det är svårt, för jag vet ju hur trött han är! Men så tar jag upp honom iaf, och jag kan ju inte bära runt med honom på ett ben heller, så när jag ska sätta honom på golvet så blir det ett ännu värre djungelvrål. Så jag försöker lägga honom igen, och efter att ha kämpat med att hålla sig vaken så somnar han efter 5 minuter.


Mama

Idag hände nåt som jag aldrig kommer att glömma! Vi satt vid matbordet och Edward åt frukost. När han hade ätit klart sin gröt, och jag skulle ta ner honom på golvet, så tittade han mig i ögonen och sa: Mama. Jag börjar nästan gråta bara av att tänka på det. Älskade unge, vad jag älskar dig!!! ♥



Synd bara att jag var den enda att bevittna detta under, då pappa Thomas låg och sov!


2 års dagen

Ikväll ska vi fira vår 2 års-dag ♥. Det blir rödvin, gott kött (rostas), pommes och mögelost sås! Nästan samma som älsklingen bjöd mig på på vår andra dejt. De här åren har gått så himla fort, och vi har hunnit med en hel del sen första dejten ;). Men är det rätt så är det, och vi är mer kära nu än någonsin!


Älskar böcker

Speciellt att riva ut dom från bokhyllan och bita i dom :)

Sanna med bebis

Idag har min kompis Sanna och hennes lilla Linnéa varit och hälsat på oss! Stackaren hade det inte lätt att ta sig fram med barnvagnen i all snö. Dessutom gick hon lite fel först, hon har inte varit hos oss innan i vår nya lägenhet. Så Thomas fick möta upp henne. Vi åt lite bullar, drack te och snackade skit :) Men stackars Edward blev jätteledsen när han slog i golvet när han satt. Brukar ta det rätt bra när sån´t händer, men nu var han trött och hade inte ätit så mycket lunch, och då blir det ju alltid värre :(. Så nu har han sovit i nästan 1.5 timme.

"Så här ledsen var jag" (bild från när Edward var 3 månader)

Krypbebis


Krypisen

10 röda rosor


Har ju glömt visa blommorna jag fick i lördags! Inte nog med att han tar hand om mig, bebis OCH hemmet nu när jag är invalido. Han köper dessuton vackra rosor till mig, för att (jag citerar) Jag är bäst. Det är ju Han som är bäst! Kan inte önska mig nåt mer i livet, har allt jag nånsin önskat mig.
                                                   Älskar er mest av allt!! ♥♥♥

Utsövda!

Ännu en natt i sömnens tecken! Vi har lagt om lite vanor, så nu den senaste veckan har Edward sovit HELA natten. Innan såg det ut såhär:

07.00 Välling
08.00 Gröt (hemmagjord banangröt med havregryn)
Sova
11.30 Lunch
Sova
15.00 Välling
16.30 Gröt
19.00 Välling & SOVA för natten
02.30-04.30 Välling

Men så bestämde vi oss för att prova hur han sover om vi skjuter fram måltiderna lite på kvällen. Och så vips, så sov han hela natten :D
Så nu ser en dag ut så här: (bokstavligt talat, det enda han gör är ju att äta och sova!)

08.00 Välling
09.00 Gröt
Sova
12.00 Lunch
Sova
14.00 Mellanmål (frukt och smörgås)
16.00 Välling
18.30 Gröt
19.30 Välling och sova

Och efter dessa ändringar i schemat så sover nu hela familjen gott!

                                                            Glad och pigg Edward ♥


Resa till Canarieöarna!

Nu äntligen har vi bestämt vart vi ska åka! Har hittat ett jättemysigt hotell på Teneriffa som är väldigt barnvänligt och lugnt ställe. Tänkte åka så att vi är där på alla ♥-dag! Har kollat upp lite hur man bäst ska klara av att flyga med en bebis, och tydigen så är det bra att ge välling precis när man lyfter och landar, så att han inte får ont i öronen. Så det ska vi testa! Lilla plutten, hoppas verkligen det hjälper.

Julmiddag hos Edwards farmor och farfar

Idag har vi varit hos Thomas föräldrar på den årliga "klä-julgransdagen" :). Mysigt som alltid att vara hos dom! Det bjöds på sill, lax, julskinka, prinskorv (hmm, finns det nåt som heter kungskorv?), revbensspjäll, ägghalvor och rödbetssallad. Mmm. Älskar julmat, men det räcker med ett par julbord om året. Sen blir jag rätt mätt på det!
Edwards kusin var där också, han är 10 månader och nu känns det som dom kommer bättre överens än när dom var mindre. Haha :) Minns för nån månad sen då dom satt på golvet och kusinen kröp fram till Edward, då blev han lite rädd så han gav ifrån sig ett läte som påminde om när ett djur ska skrämma bort ett annat litet djur. Han är för söt.. ♥ :)
Påväg hem igen :)Dags för ny bilbarnstol..?
Påväg hem igen :) Dags för ny bilbarnstol...?

Hallux valgus

För en vecka sedan så opererade jag min fot! Har lidit av hallux valgus nästan hela mitt liv, så när jag nu har fått det fixat så känns det väldigt skönt.. Men snacka om att jag blir rastlös av att bara sitta här och inte kunna göra nåt! Pappa Thomas är hemma och hjälper oss, han är en klippa han! Jag har världens finaste, bästa och snällaste kille.
 


Julkort!

Då var det dags att skicka iväg dom årliga julkorten! Och i år så skickar vi såklart ett kort på vår lilla ängel i tomtekläder :) Tillverkade även hemmagjorda julkuvert!




Borsta tänderna

Nu när man fått tänder så måste dom ju såklart borstas! (Han har fått 2 tänder nu). Men det var lättare sagt än gjort.. Fast det blev något roligare när mamma visade hur man gör på sina egna tänder :)


"Blä på tandborsten"


Krypa, sätta sig upp själv och tand

Förra veckan hände mycket i utvecklingssyn!
Det började på måndagen då Edward i vanlig ordning stod och gungade i krypposition, då han plötsligt kröp upp i sittande ställning. Och precis innan han gjorde det så hade jag i tankarna att jag skulle plocka fram kameran för att filma ifall han kanske skulle få för sig att krypa för första gången. Men tänkte att det gör han nog inte.. Och 2 sekunder senare så sätter han sig upp. Var ju synd att man inte fick med det på film.
Sen dagen efter så var vi på BVC. Träffade mamma gruppen där, skulle lära oss om hur man gör för att förebygga och hantera skador och kvävningsolyckor. Och en liten pojke i gruppen kunde krypa han, så där fick Edward lite hum om hur man ska göra. Så på torsdagen fick han kläm på det med! :) Då är man stolt som mammma vill jag lova ♥

Han har inte blöja på kortet utan utan ett hemmagjort "luftarumpan" skydd :)



Och på fredagen kom lilla tanden!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0