Hemgjord deo

..Hade tråkigt i lördags kvälls, så bestämde mig för att laborera lite. Hittade ett recept på Internet, och den här deon ska tydligen funkar alldeles utmärkt! 1 del ekologisk kokosolja (rumstempererad), 1 del bikarbonat, 1 del potatismjöl. Blanda allt och lägg upp i en ren och torr glasburk. Klart! Återkommer om resultatet :-).

Ny säng

I söndags var jag och Thomas på IKEA, medans Edward besökte farmor och farfar. Skulle köpa bord och stolar till hans rum, ny säng och lite annat smått o gott som det ju alltid blir ;-). När vi kom till vardagsrumsdelen hittade vi ett fint soffbord. Runt och lite högre, som passar bättre än det vi hade. Så då bestämde vi (jag) att han får ta över vårt. Litet vitt fyrkantigt bord, som passar perfekt till ett barn. Så vi behövde därför bara köpa 2 små stolar. Sen hittade vi en 90 säng till Edward, som vi köpte utan gavel. Bättre att köpa en vanlig säng tycker jag, så får även en vuxen plats att läsa saga i den :-). Så vi kom hem och fixade allt innan vi hämtade E. Men med facit i hand skulle vi nog ha plockat bort spjälsängen när han var hemma, för när vi hade läst sagan i soffan i vanlig ordning och skulle lägga honom, ville han inte det utan tog sitt täcke o kudde till gamla sängen. Så vi tog in den igen, så fick han sova i spjälsängen iaf. Men igår så lekte vi i sängen hela dagen så han fick vänja sig vid den. Så på kvällen gick vi in och la oss i sängen, läste sagor, kollade på Alfons och myste. Så gav jag honom en puss godnatt och gick ut. Sen låg han där tills han somnade, och vaknade inte förrän kl halv 8 på morgonen när vi kollade till honom. Han har iofs sovit hela natten i över ett år, men jag rädd att han inte skulle göra det med möjligheten att gå upp själv. Så det gick ju smidigare än vad jag trodde! Samma på middagsvilan, behövde bara lägga ner honom efter lunchen, pussa sov gott och gå ut. Han somnade på 2 minuter :-). Anledningen att vi bytte säng nu är att bebisen ju ska få sängen sen, och vi vill inte att han ska koppla att hon tar den från honom.

v 31+1 (32)

Ny vecka igen! Visst har magen växt senaste veckan?! Nu rullar det på ordentligt, och denna veckan har jag fått säga hej då till mina jeans, vilket innebär att jag inte har några kläder. Ska köpa nya strumpbyxor imorgon, och sen ha det tillsammans med kjolar den sista tiden. Känns onödigt att köpa gravidbyxor så här på slutet. Är fortfarande sjuk förövrigt, ont i halsen :-(.

Te & honing

Är det enda jag dricker nu. Är så himla slemmig i halsen, och gör ont att prata och svälja. Edward är också hostig så han dricker också honungste. Supermumsigt ju! Förena nytta med nöje :-). På ett sätt är det skönt att båda är sjuka (även fast han är piggare än mig ändå), för jag är inte den roligaste att hänga med nu om man säger så. Tittar ut genom fönstret och inser att det håller på att övergå till vår. Najs! Nu får vi bli friska så vi kan gå ut och njuta av sooooolen :-)

Fortfarande sjuuuk

Att vara typ höggravid, mammaledig och sjuk är ingen kul kombo. Har ont i hela kroppen och vill bara ligga i sängen och kukilura. Men det vill ju förstås inte Edward. Men han älskar att springa små uppdrag, så nu underhåller vi oss med att han hämtar bokstäverna till sitt pussel, i sitt rum som jag ber honom göra, och lägger dom här i vardagsrummet, där förövrigt teletubbies går varm i DVDn. Han var förresten inte alls frisk visade det sig sen. Febern gick upp till 40 på fm, så han har mest sovit fram till 3. Då gick febern ner, och sen blev han pigg och glad igen :-). Bokstavspussel, perfekt träning.

V 30+0 (31)

Då har vi gått in i ännu en vecka, och bf närmar sig med stormsteg! Går dubbelt så fort denna gången, minst! Redan v 31 men jag känner mig inte ett dugg gravid. Det sparkar som attan i magen, men det är i princip enda tecknet. Förutom lite ont vid lyft, men det undviker jag så mycket jag kan!

Sötkorven

Tur att jag har världens sötaste och snällaste gos hemma♥

Hopp, då var Jag sjuk! :-(

Åh, det här var ingen kul natt. Eftersom Edward hade feber, så fick han sova hos oss. Han har gjort det kanske 5-6 gånger sen han föddes, och INGEN sover bra när vi sover ihop. (Varför lär man sig aldrig?) Detta var inget undantag. Han snurrar, vänder på sig, sätter sig upp, blir ledsen och vill tillslut ut från sovrummet. En gång tände han sänglampan mitt i natten.. Så halv 1 vaknar han, pekar mot dörren och ska ut. Då har han bökat i typ 3 timmar redan. Så vi går och lägger honom i sin säng, och jag bäddar soffkuddarna på golvet därinne. Han somnar på en gång, men vaknar igen halv 3 och kl 4 och är ledsen. Tror han blev rädd, inte van att ha nån på golvet i rummet. När vi vaknar kl halv 8 har jag så ont i halsen att jag knappt kan andas. Sitter långt ner bakom bröstbenet. Och ryggen ska vi inte prata om, inte den skönaste "säng" jag legat i. Så nu ligger här förkyld och dricker te! Hur Edward mår? Pigg som en lärka. Nu har vi iaf lärt oss en gång för alla att han inte ska sova hos oss, om det ska bli någon sömn.

Sjuklingen

Mammas plutt är sjuk :-(. Febern har gått upp till 39.0 i örat, så det betyder ca 39.5. Får alltid lägga på 0.5 med örontempen. Man vet att Edward är dålig, när han frivilligt ligger ner i soffan den här tiden ;-). Säkert dagisbaciller som spökar, var ju där och lekte när vi skrev kontrakt i måndags! Får inte i honom så mycket vatten, men saft går ju alltid ner som tur är♥

Hamburger-lunch

Mmmm det här är gott! Istället för vanliga hamburgerbröd, som jag tycker är väldigt torra, tar jag hellre vanligt vitt bröd. Skär bort kanterna och steker i smör. Hamburgarna görs på köttfärs, smoke sås, vatten, salt och peppar. Nu kommer jag somna gott på min middagsvila ;-). Sen kl 2 kommer Edwards kompis Linnéa hit på playdate, och jag får träffa min kompis Sanna.

Utbildar nallen

Edward håller på att lära sig bokstäverna och då måste ju förstås nallen också utbildas! Han kan nu : M, Ö, P, B och O :-). Köpte ett pussel med alla bokstäver och har klossar med bokstäver och siffror som vi leker med! I boken hittade han massa Ö som han ville visa nalle. Nu sitter vi i soffan och kollar Alfons Åberg. Lugnt och stillsamt, inte som barnprogrammen på Disney kanalen. Tycker mycket av det som visas där går alldeles för fort, hänger ju knappt med själv!

Dagis!

I torsdags fick jag ett underbart samtal i min mobil. Chefspedagogen på ett föräldrakooperativ som ligger 5 min bort ringde och frågade om vi fortfarande är intresserade av en plats till Edward? Självklart var vi ju det, står på plats 100 i kommunala kön, vilket innebär att vi troligtvis inte ens skulle få plats i augusti. Så den 26 mars har vi inskolning :-). En månad innan lillbebis är beräknad, kan ju inte falla sig bättre. Åh vad han kommer älska dagis! Ville inte gå därifrån i måndags när vi var där och skrev kontrakt, haha. Mammas lilla kille håller på att bli stor♥

Onsdag

På vår 3 års dag i december så fick jag en vänner box av Thomas och jag älskar avsnitten när Rachel är gravid! Så kul att känna igen sig. Igår hände nåt kul! Träffade en kompis i lekparken i måndags, och tyckte att hon såg lite annorlunda ut. Sen såg jag vad det var, hennes näsa var märkbart större! Och jag minns att min bm sa det när jag väntade Edward, att man kan se på näsan om förlossningen är pågång. Så jag sa till henne att jag tror att förlossningen kommer starta inatt. Hon var beräknad till den 14, men med första så fick hon sättas igång i v. 42+0, så hon trodde inte på mig. Igår kväll fick jag ett sms att värkarna mycket riktigt startade på natten, bebisen hade kommit på eftermiddagen och att jag hade haft rätt! Lite coolt ju :-)På vår 3 års dag i december så fick jag en vänner box av Thomas och jag älskar avsnitten när Rachel är gravid! Så kul att känna igen sig.     Igår hände nåt kul! Träffade en kompis i lekparken i måndags, och tyckte att hon såg lite annorlunda ut. Sen såg jag vad det var, hennes näsa var märkbart större! Och jag minns att min bm sa det när jag väntade Edward, att man kan se på näsan om förlossningen är pågång. Så jag sa till henne att jag tror att förlossningen kommer starta inatt. Hon var beräknad till den 14, men med första så fick hon sättas igång i v. 42+0, så hon trodde inte på mig. Igår kväll fick jag ett sms att värkarna mycket riktigt startade på natten, bebisen hade kommit på eftermiddagen och att jag hade haft rätt! Lite coolt ju :-)

dålig uppdatering!

Har inte kommit in på bloggen via mobilen, och har inte haft tid att sitta vid datorn. Men nu är jag inne via sambons mobil :-) Idag har vi iaf varit hos bm! Sist i v 23+3 så var måttet 22. Idag i v. 28+6 låg jag på 26-27. Följer min kurva, men känner mig ändå orolig att magen inte tycks växa. Hon är inte orolig alls, utan säger att sålänge bebisen följer sin kurva och sparkar mycket så brukar allt vara i sin ordning. Men vi ska tillbaka om 2 veckor och mäta igen, och om jag fortsätter vara orolig får jag ett TUL v 32. Skönt att möjligheten finns! Ursch, hatar att behöva oroa sig hela tiden :-(.

Play doh

Edward fick leklera i julklapp och vad kul han tycker det är! Ute är det snöstorm och iskallt, så vi har det så mysigt här på golvet!

V 28+0 (29)

Eller är jag i v 28+1? Jag är ju beräknad till den 26 (en torsdag), och man har väl bf v 40+0? Hmm måste fråga min bm om detta! Haha, inte för att det spelar nån roll egentligen, bara kul att veta hur hon räknar :-). Här är iaf dagens mage! Tycker inte den växer? Var större med E.. Fast han vägde ju 3900, och flickor är ju lite mindre, själv vägde jag bara 2880 gram. Så hon kanske inte är så stor♥

RSS 2.0