Ul och italiensk restaurang

Var ju på VUL idag för att kolla moderkakans läge. Var skönt att kolla upp det redan nu, hade tid i v 32, men lång väntan dit! Allt såg iaf jättebra ut, och den sitter med 1 cm i marginal från vad som godkänns vid vaginal förlossning :-) Så slipper oroa mig för det! Hon låg med rumpan ner, och så fick jag se lilla handen. Som jag trodde att hon låg, tycker mig känna hennes huvud i mellangärdet♥ SD har lugnat ner sig också, inte haft nån alls idag. Sen firade vi med att äta 3 rätters på italiensk restaurang i Alvik :-). Köpte en bok också, från mitt favvoprogram! Så nu blir det goda middagar framöver vill jag lova.

Uppdatering

I fredags så fick jag ju ont i magen o så vilade jag. Men jag vaknade på natten av att sammandragningarna gjorde lite ont. Och när Edward föddes var det så det började. Och det gick fort så blev lite orolig, berättelsen finns under kategori "gravid". Dagen efter tog jag det lugnt hela dagen, lyfte iaf ingenting. Sen på natten fick jag ännu en ond förvärk. På söndagen hade vi kompisar här på brunch, och sd fortsatte. Så vi åker in till fl efter att ha pratat med de först. Ctg kurvan såg Jättefin ut, och ingen misstänkt Uvi. Sen gör läkaren ett VUL och blir bekymrad över moderkakans placering. Den var långt ner på RUL också men skulle kolla upp det v 32. Men eftersom jag har alla dessa sd, så får jag kolla upp det tidigare, alltså idag kl 16. Så Thomas kommer och hämtar oss i em så åker vi till Odenplan. Hoppas att doktorn såg fel, och att den inte alls ligger nära tappen! Vill verkligen inte snittas. Fast det viktigaste är att bebisen kommer ut hel och frisk♥ Magbild idag v 27+4

Brunch

Idag skippade vi frukost, och bjöd hem ett par vänner och deras dotter på brunch! Väldigt trevligt och gott! Blev kokta ägg, baguetter, juice, yoghurt, våfflor, korv och bacon.

Dagens tips

Vad har dessa 2 oljor gemensamt? Joo dom är perfekta hudsmörjare! Mandelolja använder jag året om på hela kroppen, inkl. ansiktet. Har aldrig haft mjukare hud! Men nu på vintern blir man ju så torr i ansiktet, då blandar jag den med hälften ricinolja. Behövs inte mycket, och går in i huden jättebra. Mandelolja använder jag också till att ta bort make up. Ta en dryga tesked i handen och lös upp både mascara och foundation. Sen tar jag en rengöring för att lösa upp oljan. Avsluta med att smörja in huden. Jag började använda oljor för ca 3 år sen, då jag hade en kund på ansiktsbehandling. Och har aldrig rört en mjukare hud, förutom möjligen en nyfödd ungefär.. Och hon hade använt oljor i flera år :-)

Funderar

Nu har jag luggit här ett par timmar och har kommit fram till följande: Att låten "kärleken väntar" med Kent inte går att sjunga rent! Ok, jag är ingen sångfågel men där snackar vi dött lopp. En låt där man däremot kan lura sig själv att tro att man har sångröst är "everytime" med Britney Spears. Om jag är rastlös? Japp

v 27+0 (28)

Då har vi gått in i v 28! Blev ingen dagens ikväll då jag har jätteont i magen. Började kl 15, och är fortfarande inte helt bra. Känns som det sticker i hela magen och är värre när jag står upp. Blir ju många tunga lyft på dagarna med en liten kille som inte vill gå själv när vi är ute, trots att han har kunnat det typ ett år. Ringde fl som sa att jag ska VILA, och inte lyfta tungt. Tur det är helg nu! Så jag ligger i soffan och kollar på the middle. (Roligaste serien förövrigt):). Och inväntar bli serverad kvällens middag :-) Najs! Så "veckans mage"fick bli en bild från förra graviditeten v 28. Lägger upp den riktiga imorgon♥

Broccolisoppa med vitlök och västerbottenost

Nu när vi har nybakat bröd hemma fick det bli soppa till lunch. Jag kokade 300 gram broccoli i 5 dl vatten, vitlök, 2 dl grädde, 2 dl creme fraiche och en buljongtärning. När broccolin är mjuk så mixar jag allt med 2 dl västerbottenost och cayennepeppar. Strödde på lite pistagenötter. Klart!

Brödbullar

Då var det dags för nytt bröd igen! Älskar hembakat, går rätt fort och är så mycket godare än köpebröd :-) När brödet är klart om ca 1 timme ska vi ut i snön och åka pulka! Resultatet har vi här!

Tofs

När man umgås med mamma hela tiden är det ju inte konstigt att man tillslut vill se ut som henne, tänker Edward.

Bvc besök

Idag var vi på BVC på fm. Edwards huvudomfång har gått ner lite på kurvan, så idag träffade vi en läkare som skulle kontrollera detta. Och idag hade det gått upp lite på kurvan, så det var ju skönt. Men jag blir så irriterad på BVC sköterskan! Vi går inte ihop helt enkelt, mer osmidig människa får man ju leta efter. Tar det från början. I våras blev jag gravid och hade beräknat BF i början av december. Och sa det till henne när Edward hade 1 års kontroll att vi väntar syskon o så. Sen fick jag missfall ett par veckor senare, i v 11. Men eftersom vi inte skulle träffa henne förrän i december igen på 18 månaders kontrollen så visste inte hon det. Och när vi kommer dit i december, så har hon en praktikant för. Och utbrister: Men skulle inte du ha ett till barn? -Joo, sa jag. Det skulle jag. Men det slutade i missfall.. -Ja, jag tänkte det annars hade du ju haft en mage! Och idag då så pratade vi om Edwards huvud, och att jag också har litet huvud, så han har litet huvud genetiskt. Så tittar hon på mitt huvud och säger: Ja du har ju väldigt liten panna, och så är du bredare om kinderna. Och det har han ju inte ärvt. Kanske är lik pappa då! Tack för den, nu ser jag tydligen ut som en hamster också! Tur att hon pratar om relevanta saker när vi är där. Morr!

Storhandlat

Edward hade en ballong i handen, men den kom inte med på bilden♥

Pulka

Så mysigt med snö, idag har vi åkt pulka och gjort snökakor :-) Edward går runt och pekar och säger: Nöö! Haha, mammas gull! Men hur kul det än må vara så längtar jag allt lite till sommaren. Har ju en till liten skrutt då!

Måndag

Igår var lite stressig dag. Vi kollar runt lite på hus och hade sett ett i Vallentuna som var jättefint på bilderna! Så kl 11 åkte vi hemifrån, lämnade Edward hos farmor o farfar och begav oss dit. Är låååångt ut från oss, tar en halvtimme från Bromma. Men eftersom det såg så mysigt ut, ville vi kolla iaf. Såg inte alls ut som på bilderna! Små rum med lågt i tak. Thomas fick böja sig för att komma under dörrkarmen. Så nej, inte aktuellt! Sen träffade jag 2 kompisar i gamla stan, gick till en vegetarisk restaurang, jättegod mat! Sen gick vi på bio och såg Sherlock Holmes. Helt ok film, även fast den var sämre än 1 än :-) Hade mina nya kläder igår

Cravings? Jag?

Hmm börjar tro att jag har brist på nåt, läs: C-vitamin. Har de senaste dagarna haft ett otroligt sug efter citroner, grapefrukt, blåbär och annat surt. Resulterade iaf i en väldigt god fruktsallad ikväll :-)

Alexandra-tid wieeehoo!

Idag fick jag sovmorgon till kl 9.15 , eller ja, vaknade kl 8 men gick upp kvart över 9 :-) Gick upp när frukosten var klar, blev kokt ägg, småbaguetter, varm mjölkchoklad mm. Sen gick jag ner till Sundbyberg C för att klippa mig, och som alltid blev jag Så Nöjd!! Lady och kalufsen heter salongen, och båda 2 som jobbar där är superduktiga. Jag är jättekräsen vad gäller mitt hår, och det här är första frisören jag går till mer än 2 gånger, kommer aldrig byta haha! Sen gick jag vidare och kollade kläder. 50% rabatt var det i min favoritaffär så hittade en kjol, svart basic kofta och en topp. Nice Day! Kläderna är i tvätten, visar bild imorgon :-)

Dagens mage v 26+0 (v. 27)

Redan v 27 nu! Vad tiden går fort, bara 3 månader kvar ungefär. Känns som att det är fredag och ny gravidvecka jämt, vilket är väldigt trevligt iofs! Snart ska vi gå till affären och handla fredagsmyyys. Tänkte göra tacopaj idag av resterna från i tisdags :-) Och imorgon ska jag äntligen klippa mig!! Längtar efter det, mitt hår har blivit så torrt sen jag blev gravid så måste klippa det ofta. Måste vara för att vi väntar en tjej, minns inte att jag hade detta problemet med lilla Edward i magen...

Exreme makeover

Efter maten tog jag ett välförtjänt bad med tillhörande skrubb och fix. Lätt att glömma bort sig själv när man är småbarnsmamma och dessutom gravid, men man mår så mycket bättre när man känner sig hel och ren igen. Började med en helkroppsskrubb, brukar blanda mineralsalt med en olja. Antingen olivolja, rapsolja eller mandelolja. Man blir så mjuk av detta och blir inte torr efter badet. Ansiktsskrubb. Glöm inte peela ansiktet nu på vintern för att få fram fräsch hud, ansiktscremen går lättare in då. Peelade och filade fötterna, hårmask och avslutade med att smörja hela kroppen med mandelolja. Är hudterapeut och har testat det mesta, och måste säga att det är det bästa jag nånsin smörjt mig med, blir så len! Avslutade med brun utan sol :-)

Tacos

.Hade egentligen tänkt äta lax idag, men när vi var i affären, blodsockret var i botten och jag var sjukt trött, så kändes tacos som ett bättre alternativ :-) Så nu har vi ätit, badat och intagit sedvanliga platsen framför Tvn på divanen.

Lilla bebisen <3

Det här är min andra graviditet, och jag är lika förundrad även denna gång av att det växer en liten bebis i magen. Som på bara 5 månader hunnit växa till sig till ca 30 cm lång och väger nästan 1 kg! Ofattbart är det, och jag fullkomligt älskar alla små sparkar jag känner hela tiden. 100 dagar kvar idag, längtar efter dig mitt lilla♥Det här är min andra graviditet, och jag är lika förundrad även denna gång över hur det kan växa en liten människa därinne. Som på bara 5 månader växt till sig till ca 30 cm lång, och väger nästan 1 kg!   100 dagar kvar idag

Kan själv

Edward har en "lyft på fliken" bok. Men det blir ofta lite våldsamt när han ska lyfta, att hela fliken lossnar. Idag så lagade han det dock, på sitt eget lilla vis, hihi♥ ...Ligger nu i soffan och vilar en stund efter maten, och Edward ligger i sängen och sover. Fram till i förrgår så åt han lunch kl 11 för att sedan sova, men sen några dagar har det tagit sån tid innan han kom till ro. Så nu har jag förskjutit allt en timme :-)

Sovnissen

Jahoppp, kl är halv 9 och lillskrutten sover fortfarande. Brukar iofs sova till kl 8, så vaknar väl snart. Haha, precis när jag skulle posta inlägget, vaknade han ♥ Nu blir det frukost, sen åker pulkan fram!

Mmmm :-)


Gino

Blev så himla sugen på glass med hallon, men tyckte det kändes tråkigt att bara tina hallon, så gjorde en egen variant av gino istället! Står i ugnen nu, tror det blir megamumsigt :-) Ingredienser: Frysta hallon, kokos och riven vit chocklad. Gräddas i ugn på 175 grader i ca 15 min. När.det var 5 min kvar hällde jag på lite vispgrädde. Enjoy!

Nopp-maskin

Jag har länge stört mig på att vissa av mina kläder är så noppriga, men så köpte jag denna lilla maskin! Kläderna blir som nya med den :-) Trodde inte dom tillverkades längre, men jag hittade den på Åhléns för 99:-

Dagen i bilder

Oj, vad roligt han har haft idag! Men det blev mest Thomas som kröp runt med honom, jag har så mycket sammandragningar vid ansträngning.

Mooot leklandet!

Nä, dags att kliva upp och få nåt vettigt gjort idag! Tänkte åka till lek & bus i Upplands Väsby :-) Älskar att leka på såna ställen, blir som ett barn själv. Så idag åker mjuka rörliga kläder på!

Magbild v. 25+1

Tog en ny magbild idag

Godnattsaga

Varje kväll så äter Edward kvällsgröt kl 19.00 och sen pekar han, och vill till soffan där vi borstar tänderna, byter blöja och läser saga. Sen är det sovdags. Det här är böckerna Edward rekommenderar för en god natts sömn:

Vill boa NU!!

Ok, det är ett tag kvar till bebisen anländer, men jag vill ändå göra klart hennes sovrum. Är en hel del kvar att göra om man säger så. Har 2 stora bokhyllor med lackdörrar som inte får plats i lägenheten. (Hojta till om någon vill köpa de). Har även ett stort data bord i svart glas som inte heller får plats.. Sen ska det spacklas och målas. När jag var i 9 månaden med Edward i magen så renoverade vi typ hela förra lägenheten. Det gick ju bra och så, men är inte att rekommenderas. Man vet ju inte om bebisen vill komma tidigare än planerat :) Sökte på internet efter inspiration, det här var ett gulligt och mysigt rum ♥

Bild lånad från interiorguiden.se

Min humor..

Måste bara visa en rolig bild som en kompis har på facebook. Haha

Älskade gröt

Ändå sedan Edward var 6 månader har han ätit vanlig havregrynsgröt. Från början smulade vi sönder den, för magens skull, och en bit banan i så det skulle smaka gott. Han har älskat det sen dess! När han började med smakportioner fick han Sempers pulvergröt, men det är ju så dyrt! Plus att jag inte gillar halvfabrikat så mycket. Plus att det kan vara svårare ju äldre barnen blir att få dom att äta riktig gröt. Han är 20 månader och äter en portion för vuxna, morgon och kväll, skulle jag Aldrig få i mig!
 
Mammas lilla matvrak♥

Kvällens middag

Kvällens recept är jätteenkelt: Färsk ravioli och pastasås gjord på portabellosvamp, lök, grädde och lite basilika. Serveras på en bädd av ruccola :-)

v.25+0

Idag gick jag i v 26! Wiee, tiden går så fort! Nu börjar det bli jobbigt att gå och stå en längre stund, trycker på neråt så att säga... Tur det finns stolpiller, ni gravida vet vad jag menar ;-) Annars är det bara mysigt med graviditeten, brukar busa med bebisen genom att trycka på olika ställen så hon trycker tillbaka ♥ Sen har vi varit på Bromma blocks idag, har gångavstånd dit. Där har dom ett stort lekrum, alltid massa barn där. Idag var det en pappa där med sin son, vi pratade lite och jag kände så väl igen honom, men kunde inte placera. När vi hade gått kom jag på vem det var. Joey Tempest! Lite coolt, hehe.

BM besök!

Igår var vi hos min bm för rutinkontroll :-) Jag och Edward tar bussen dit och möter upp Thomas där. Dels tycker jag att det är mysigt när vi går dit alla 3, och praktiskt för det skulle inte bli mycket sagt med tanke på vilken vilde han är, haha. Spelar ingen roll att dörren är låst, det fixar han på en sekund! Måtten var iaf: Sf 22 cm, strax under mittenkurvan Blodtryck: 120/70 Järnvärde: 111

Bebisen hickar!

Idag kände jag det första gången! Så himla gulligt, små regelbundna tickningar :-) Inte alls så obehagligt som det var mot slutet av förra graviditeten. Då tyckte jag inte om det, kändes som muskelryckningar. Han hickade mycket i magen, och mycket när han var nyfödd. Min lilla skrutt♥ Gammal syddig bild på oss

Sjuk :-(

Jahopp, håller visst på att bli sjuk! Ligger nedbäddad med sockor min varma gosiga filt, men fryser ändå. Tog precis tempen, den visar inget men lär ju få feber snart. Så kan det gå! Och vi som ska till BM imorgon, hoppas vi kan åka dit ändå. Längtar alltid efter dessa besök! :-)

Samlare

Hittade ett gäng kapsyler från igår, Thomas hade en kompis över och dom drack lite öl till dataspelet. Kom då att tänka på när jag var liten och skulle samla på allt möjligt! Kunde vara allt från frimärken till servetter. Samlade även på just kapsyler, haha. Undrar hur många man hade haft om man skulle fortsatt!? Har ni samlat på nåt kul? kapsylerna jag hittade igår

Nya plånkan


Lördagsfrukost

>Pålördagar har vi infört att äta lite som hotellfrukost, och det är så mysigt!! Och väldigt gott såklart :-) Blir baguette, kokt ägg, chokladmjölk, färskpressad juice mm. Underbar start på dagen! Idag har jag varit i stan med min kompis Sanna, hon ska ha barn samtidigt som mig. Så vi var där och slogs med alla andra REA jägare. Hon hittade en fin mjuk kofta. Och jag köpte en ny plånbok från Donna Karan, berättar varför en annan gång, är fortfarande lite arg över den incidenten..

Tankar

Nu är det bara 16 veckor kvar till min lilla bebis i magen är beräknad. Ibland så får jag lite panik över hur jag ska kunna ro detta iland med 2 barn tätt. Tänkte först sätta Edward i kö till dagis i februari, men flyttade fram till augusti. Det ökar chanserna att få i närheten där vi bor, står även i kö till ett föräldrakoperativ, och har vi tur får vi plats där i vår! Men annars får Edward vara hemma med oss, och vi kommer ju komma in i det också isåfall. Men oftast så känner jag inte panik, utan längtar så otroligt mycket till april! Längtar till förlossningen som är så himla häftigt. När Edward var nyfödd, ville jag göra det igen, skaffa typ 10 ungar, haha. Det är ju så oerhört mysigt med en liten nyfödd, doften, det där oskuldsfulla dom har över sig, att bara sitta och gosa utan att hon vill springa iväg och leka på en gång. Ja listan kan göras lång. Min syster sa nåt till mig när jag väntade E, att se till att njuuuuta av lugnet. Passa på att läsa en bok ifred, kolla på en film när jag vill, SPA dagar.. Men jag tog inte åt mig av tipsen, ville ju bara få mitt barn ville inte vänta en sekund längre! Men den här gången försöker jag verkligen tänka på det. Ok, jag kan fortfarande inte göra något av ovanstående exempel, men jag får sova hela nätterna. Och Det är något jag tänker njuta av♥

Nytt nattlinne och yrsel

Idag har vi varit hos Thomas föräldrar och firat hans mamma som fyller 61 imorgon. Grattis! Edward älskar att åka dit, tycker om dom så mycket, plus att kusinen i samma ålder ofta är där samtidigt :-) Men det börjar bli lite jobbigt för mig att sitta upp en länge stund, blir jätteyr och får hjärtklappning. Var samma sak när Edward var i magen, tror det beror på att bebisen ligger långt in i kroppen som då trycker undan mina organ. Tur dom har soffa att lägga sig i ;-). I julklapp fick jag bland annat en BH av Thomas, men den var för liten, så idag bytte jag den mot ett nattlinne. Jättefint tycker jag! Tack älskling! ♥ Jag och lilla magen idag v 24+0

Ny kvällsrutin

Ikväll var det bara jag och Edward hemma, T skulle hjälpa en kompis med en soffa och sedan spela dator. När han hade ätit upp sin gröt så frågade jag om han vill hjälpa till att städa undan alla leksaker innan sagoläsningen? Aa, säger han då. -Då plockar mamma fram lekkorgen, så plockar vi upp på golvet? -Aa :-) Och han satte igång direkt, var så himla duktig och noggrann, till och med grytvantarna hamnade rätt♥ Så det kommer vi fortsätta med nu framöver. Nu ska jag kolla vidare på Cast away. Älskar Tom Hanks :-)

Edward

Det här är vårt barn i ett nötskal♥ Kan klättra upp och igenom hur många gånger som helst! Haha

Lunch

Jag och magen vilar lite, och äter mat medans Edward sover middag! Har varit i lekparken hela fm, har lärt känna en annan gravid tjej som har en son i Edwards ålder, och vi brukar träffas där. Det är jättekul tycker vi!:-) Inte många som är hemma med barn i deras ålder, iaf inte här.

Mmm nybakat!

Ändrade lite ur orginal receptet, och tillsatte russin, linfrön, solrosfrön och sesamfrön. Tog även 1 dl grahamsmjöl. Godare på farmors vis som är så här!: 50 gram smält smör 5 dl mjölk Värm till 37 grader och blanda med 50 gram jäst Tillsätt 1-2 tsk salt Ca 14 dl vetemjöl Blanda allt och jäs 30 min Gör ca 20 rund bullar, jäs ytterliggare 10 min. Grädda i ugn på 225 grader i 12 min! Gott med honung på!

Nytt i bebis-garderoben

Måste bara visa de söta små kläderna till lillbebisen! Jag bara älskar newbie från Kappahl!

Godmorgon!

Filmen igår var bra tror jag, somnade i vanlig ordning mot mitten nånstans. Har nog sett färdigt 5 filmer i hela mitt liv, så kan inte skylla på graviditetströtthet! Edward brukar sova hela natten, men inatt vaknade han kl 4. Så jag bytte blöja, gav vatten sen somnade han gott igen och sov till kl 8. Men jag kunde inte somna om inatt, så låg väl en halvtimme och vred mig. Saknar att kunna ligga på mage :-(. Nu har vi iaf ätit frukost, ute regnar det och blåser, så nu på fm tänkte vi baka brödbullar! Ett recept från min kära farmor :-)

Contageous

Nu har lilliffen somnat, och jag & Thomas ska kolla på film! Vet inte om jag vågar dock, tror den är rätt läskig. Kommer säkert nojja ihjäl mig över olika smittor, och bli eremit. Särskilt nu när jag är pregnanto! Meeen som sagt, det är ju bara på film!

Magen v 23+3


RSS 2.0