Min älskling


Hon är här!

Världens sötaste gos, föddes inatt kl 23.18. 10 min efter senaste inlägget satte värkarna igång, haha. Så kan det gå! :-). Nu ligger vi på hotellet och vilar upp oss, är så himla lycklig!! Bild kommer imorgon, men hon vägde iaf 3520 gram och 52 cm kort :-)

bf+2

Japp, bebis är fortfarande i magen.. Lägger in bild sen, ville bara säga det så att ni inte tror att jag föder!

Bf+1

Trodde det var på gång inatt, men som vanligt så stannade det av på morgonen igen, suck! Ännu en natt utan sömn liksom.. jaja, idag har vi iaf varit på en 4h gård med dagiset! Är ett föräldrakooperativ, så blir ju lite mer gemensamma aktiviteter. Trodde inte vi skulle kunnat vara med, men är glad att vi ändå kunde det! Inte träffat de andra föräldrarna förut då vi precis börjat, så det var himla trevligt! Grillade korv och klappade alla söta djuren :-)

Lite trapp spring

Vi bor i ett hus med 7 våningar, så idag tog jag tillfället i akt att använda dem! Svettigt värre när man som jag är otroooligt otränad. Jaja, får se om det genererar till bebis! Annars fick jag iaf kanske ett litet butt-lift hehe..

Bf idag!

Men ingen bebis inatt heller.. Drömde om henne dock, för första gången! Den handlade om att jag tyckte bebisen var liten i magen, så skar upp magen med ett litet snitt på 3 cm och plockade ut den. Och då car hon normalstor, drömde dock att det var en pojke. Edward var det rättare sagt som kom ut. Och jag ammade inte, utan vi körde på med burkmat direkt. Sen kom jag på att man ska ju amma ett spädbarn! Men då var han mätt, och ville knappt ha. Fick även ångest över att vi inte hade koll på när bebisen kom ut, och vi hade inte meddelat släkten att han är född, för nu i drömmen var han flera månader. Ja, herregud, ni hör ju. Skönt att det bara var en dröm! :-) Har lite molvärk idag, men inget som tyder på att det är på gång!

Hemma igen!

När jag kom in så fick jag ligga på en brits och så kollade dom bebisens hjärta, rörelser och ev sammandragningar med en ctg kurva. Först sov hon och hjärtat slog i 130 ungefär. Sen vaknade hon, och då gick det upp i 160! Inte helt bekvämt att halvsitta med en vild bebi i magen! :-) Allt såg jättefint ut, så jag fick sätta mig och vänta på doktorn. Och hon konstaterade att det fanns gott om fostervatten, huvudet är fixerat och ligger jätte långt ner. ( Mm jag känner det, enormt tryck nedåt! ) Sen hämtade Thomas upp mig, vi tog en lunch och nu väntar jag på hämta lillsmurfen. Ska till lekparken efteråt och möta upp en vän där med hennes små barn! Skoj, skoj :-)

dagen före bf

Känner mig piggare än på länge, sov hela natten och alla krämpor är som bortblåsta idag. Thomas tror att det betyder att det är dags snart. Som gamla innan de dör, och sjukdomssymtomen försvinner strax före de kolar. Eller nåt.. :-). Vi är påväg till Danderyd, fått för mig att det läcker igen, så ska bara kolla upp det!

Ligger inte och föder

Ville bara kika in och säga att jag inte är på BB. Vaknade som vanligt av molvärk, men sen inget mer. Blev ingen färdknäpp igår om någon undrar.. Nu har jag fått i mig lite lunch, och ska vila lite. Kunde inte sova inatt, så får passa på nu! puss på er

OBS! Varning för klagosång

Jag har inte ens nåt bf dagen ännu (26e), men jag är redan så trött på det här! Saken är den att jag har varit gravid i över 1år nu. Blev gravid i feb, mars nånting förra året, men det slutade i mf i v 11, för exakt ett år sen. Sen blev det lite komplikationer med det, och fick tillslut skrapas i slutet av juni. Ja, sen blev jag gravid igen i juli. Så att jag är less på alla gravidhormoner är en underdrift. Dessutom har jag inte kunnat äta nåt idag, så överkänslig är bara förnamnet! Stackars Thomas som lovat färdknäppa idag... :P

Borde äta lunch..

Men jag kan inte! Jag är så exalterad över att snart ha en till bebis, att jag inte kommer kunna äta förrän hon är född! Precis som jag alltid har varit, otålig. När jag var liten och vi skulle till Liseberg, eller nåt, kunde jag inte sova på hela natten innan vi skulle åka. Och det här är ju liksom ännu större! Kom nu bebiii♥

Champagne och fläder te

Älsklingarna har åkt till dagis och jobb, och här ligger jag i soffan och äter frulle i godan ro. Måste rekommendera det här teet, det är så gott! Finns på lösvikt, köpte det på City gross. Natten har varit bra, men som vanligt så vaknade jag kl 6 av en förvärk. Sen ligger jag där i en timme och kan inte somna om. Vaknar kl kvart i 8 igen, och då är det dags att väcka lillskrutt. Så skönt att Thomas börjar kl 9, så kan han skjutsa bort Edward innan jobbet :-).

Riesen, till mig!

Mmmmmm kolla vad jag hittade i skafferiet :-)

Sista natten med magen?

Well, det återstår att se! I dont count on it though....
Nu ska jag kolla ifall Thomas har köpt hem nåt godis, och kolla på Shutter island på 4an! Hoppas ni får en mysig kväll :-)

Min vy resten av dagen

Nu rör jag inte en fena mer förrän bebis vill ut! Haha, skojja.. Men lite seg e jag allt, efter storhandlingen igår. När vi kom hem så fick vi för oss att städa ur kylskåpet, och så hängde jag tvätt. Och idag har jag hunnit städa toaletterna och lagat lunch till familjen, medans killarna gick till lekparken. Men inte har det genererat nåt på födarfronten, så nu blir det vila istället :-).

Trött!

Somnade under Edwards middagsvila, och nu är jag knappt kontaktbar. Så där som man lätt blir efter att ha somnat på dagen. Tänkte att jag skulle hänga med och storhandla idag, dels för att kanske få ut bebis, men också för att försöka få lite energi :-)

Nya kläderna

Här är några av kläderna jag beställde. Är så nöjd! Brukar alltid vilja skicka tillbaka nåt, men allt såg ut som på bilderna.   
Blusen med fåglar hade från början en rosett på halskragen, men den sprättade jag bort.

Väntar o väntar...

Ok, jag VET att det är 6 dagar till bf, och man kan gå över tiden. Men jag började inbilla mig förlossningstecken för över 2veckor sen, så nu börjar det bli lite segt. Vill träffa min bebi nuu. Aja, tänkte vila lite innan skrutt ska hämtas på dagis! 

Regn och snö

Blä på detta aprilvädret. Vaknade till snöblandat regn, och Edward tjoar glatt: Nööööö! haha lilla gullet, tänk om man själv kunde vara lika entusiastisk..                                                                                                                                                                                        Annars då? Vaknade nån gång inatt och hade värsta värken! Så där låg jag full av spänning, och trodde det var på gång. Men sen hände inget mer :-(. Dumma kropp som luras! Nu ska jag äta second breakfast :-)

Dagens mammie

Fick hem lite kläder igår från Ellos, bland annat denna blus. Var egentligen tänkt att användas efter att bebis fötts, men jag kunde visst ha alla kläderna redan nu.
Idag gick jag in i sista (?) veckan innan bebis kommer, och visst jag har lite förvärkar och sammandragningar, men inget som gör ont. Mår som vanligt faktiskt, det enda är att jag inte får på mig mina skor knappt. Skor med kardborreband hade varit nåt! ;-) Har iaf hämtat mini me nu på dagis, och ska sätta oss och baka lite. Antingen gör vi bröd på låtsas eller på riktigt.. Hmm får se vilket jag orkar.

Laxmiddag

Asså, det här är så gott! Buusenkelt me :-).
Lax
creme fraiche
matlagningsgrädde
chilipulver
salt peppar
dill
Tina laxfileerna och blanda allt i en form. In i ugn på 200 grader på 20 min. Servera med ris.

Paketerad gullunge

Kolla in vilket fint paket jag fick igår! :-)

Dagens tjockis

Still no baby, och jag har gått in i v 39 (38+4). Typ en vecka kvar bara!! Galet :-). Jag har verkligen inte orkat blogga, för har hittills bara haft min 2" mobil att blogga från (har en stationär, men den tar sån tiiiid att starta). Men jag när jag fyllde år i torsdags 12 april, så fick jag faktiskt en surfplatta av min älskling, så nu finns egentligen inga ursäkter. Sen har jag kännt mig lite nedstämd, tror det är vanligt på slutet.. 
Håller på att tvätta Edwards älskade nalle 'Mimmi'. Lite roligt, han har haft den som favorit i ett år ungefär, och vi har hela tiden kallat nallen för Knut, för det är ett så gulligt namn. Edward har hela tiden sagt 'Meemee', och vi har inte fattat vad han menar. Men för ungefär en månad sen så tittade vi på Musses klubbhus, och där får han syn på Mimmi Pigg, och pekar glatt på Knut och tjoar Meemee! Så då gick ljuset upp för oss: Knut är en tjej, och heter Mimmi ♥ 

Min lilla Edward

Hittade lite bilder på lilla Edward när han var liten. Åh skruttunge vad jag älskar dig, och snart har vi en till sån här liten ♥

BB väskan

Nu har jag smått börjat packa min BB väska :). Börjar ju närma sig, och jag har så mycket förvärkar att det känns skönt att ha det gjort. Det jag har packat/ska packa är:

Till bebis:
♥ 2 bodys
♥ 3 par byxor
♥ 2 mössor
♥ strumpor
♥ Edwards gamla dinglis, som var hans favoritsnutte när han var liten
♥ overall
♥ gosig filt

Till mig:
♥ amnings BH
♥ trosor
♥ bindor
♥ strumpor
♥ sköna byxor
♥ tröja som passar till amning
♥ tofflor
♥ lypsyl
♥ shampo
♥ balsam
♥ deo
♥ handcreme
♥ madelolja (till massage och skönt att smörja sig med)
♥ hårborste
♥ amningsinlägg
♥ tandborste+tandkräm
♥ kamera
♥ mobil
♥ plånbok
♥ förlossingspapper
♥ dextrosol (perfekt energi vid förlossingen)

Till Thomas:
♥ strumpor
♥ kalsonger
♥ mjukisar
♥ tandborste+tandkräm
♥ deo

Kan inte komma på nåt mer just nu, men det lär väl vara nåt jag glömt :)








Nya hyllor

Förra helgen var vi på IKEA och köpte nya tavellister till köket. Förut hängde det ner 2 fula hyllor från taket som bara samlade skräp och damm. Så det var skönt att få bort dom! :-). Idag är Edward hemma från dagis, är lite hostig, så vill inte att han springer runt i kylan idag.

Ny sått!

Kom hem från växtaffären med små planterings krukor eller vad det kallas. Har nämligen samlat på mig lite frön från en orange paprika, kvisttomater och en äppelkärna som jag tänkt plantera. Så det har jag gjort nu, och det smidiga med det här är att själva "krukan" bryts ner, så man planterar hela den när det har blivit en planta. Smart va! Älskar att hålla på med växter och se hur det från ett litet frö blir en stor planta som senare kommer bära frukt. Jag är absolut ingen expert, bara en glad hobbyutövare :-). Så nu hoppas vi på att min lilla plantering lyckas!

Dagens lösning

Mina få byxor som kan användas nu under graviditeten är i tvätten, så jag körde nödlösningen idag! Har man bara en längre topp så syns det ju inte. Idag ska vi till blomsterlandet och se om vi hittar en fin krukväxt till köksfönstret! Har även packat BB väskan, visar innehåll sen!

Jämför magar


Hittade ett kort från när Edward låg i magen, det här är från v 38. Och den övre bilden kommer från nu v 37, kan inte se om det är så stor skillnad? Edward vägde 3900 när han föddes, och tydligen brukar nummer 2 väga mer. Men jag vägde iofs mindre än min storebror, så blir spännande hur mycket bebis väger!

 

Egentid

Klockan är halv 8, och bara jag och magen är vakna. Njuter av lugnet och tystnaden.

RSS 2.0